Skip to content
Praktische informatie

Aanmelding, tarieven, vergoedingen, wachtlijst

Aanmelding

Voor aanmelding kunt u een mail sturen naar info@wendelawolters.nl Na aanmelding zal er, zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen 3 werkdagen, contact met u worden opgenomen en zal de verdere aanmeldprocedure worden toegelicht. Het streven is om de wachttijd zo kort mogelijk te houden en de behandeling zo snel mogelijk te laten starten na het intakegesprek.

Tarieven

Type consult Duur sessie Tijden Kosten
Integratieve Psychotherapie (24511)
intake- en vervolggesprek
60  min. directe tijd.

Conform NZA tarief

Di t/m vr: 9:00 – 18:00 €100,-
Relatietherapie intakegesprek 75 min. Di t/m vr: 9:00 – 18:00 €135,-
Relatietherapie vervolggesprek 60 min. Di t/m vr: 9:00 – 18:00 €125,-
Coaching 50 min Di t/m vr: 9:00 – 18:00 Op aanvraag
(incl.21% btw)
Gezinstherapie 60 min. Di t/m vr: 9:00 – 18:00 €125
Te laat/niet afgemeld n.v.t. Ma t/m vr: 9:00 – 18:00 €50
Telefonisch consult max.15 min Ma t/m vr: 9:00 – 18:00 €25

Vergoedingsmogelijkheden

De begeleiding/ behandeling valt in de preventieve en eerstelijns zorg (voorheen) basis GGZ. Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars . Dat betekent dat mijn begeleiding niet standaard vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Er zijn echter wel een aantal mogelijkheden voor vergoeding:

Sommige verzekeraars vergoeden wel (een deel van de) psychosociale consulten vanuit de aanvullende verzekering, als u die heeft afgesloten. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.
Relatietherapie wordt, op een enkele uitzondering na, door geen enkele zorgverzekeraar vergoed. Relatietherapie wordt door de cliënten gezien als een belangrijke investering. Een goede relatie is wat waard en een slechte relatie kan kostbare gevolgen hebben.
Ik heb mij aangesloten bij Caredate, waar ik ook een samenwerking heb met GZ-psychologen die als regiebehandelaar optreden. Heeft u een verwijsbrief van de huisarts, en is er (waarschijnlijk) sprake van een (vermoeden van) een DSM-V-stoornis dan kan er in een aantal gevallen een vergoed traject plaatsvinden. Neem contact met me op, of kijk op de site van Caredate.
Werkgevers zijn vaak en in toenemende mate ook bereid (een deel van) de kosten te financieren in het kader van preventie van klachten, terugdringen van ziekteverzuim en investeren in het geluk en welzijn van medewerkers. Bijvoorbeeld vanuit een persoonlijk opleidings-trainingsbudget. Overleg of informeer dit met uw werkgever.

Covid

De gesprekken in mijn praktijk kunnen gewoon doorgang vinden met inachtneming van de geldende maatregelen van het RIVM. Om zo veilig mogelijk te kunnen werken hanteer ik de volgende regels:

  • Ik houd mij aan de richtlijnen van het RIVM en vraag aan de cliënten om dat ook te doen, dit zijn de inmiddels iedereen bekende regels als thuis blijven indien er klachten zijn, veelvuldig handen wassen (dat kan ook in de praktijk), anderhalve meter afstand houden etc.
  • In de praktijkruimtes en de spreekkamers kan voldoende afstand worden gehouden en er is een geavanceerd ventilatiesysteem aanwezig.
  • Er zal regelmatig geventileerd worden, vandaar dat u de wachtruimte misschien een keer kouder aan zal treffen dan gebruikelijk is.
  • Gedurende deze periode geldt de regel niet meer dat afspraken die binnen 24 uur zijn afgezegd in rekening worden gebracht. Iedereen moet zich vrij voelen om een afspraak bij de geringste klachten af te zeggen zonder dat daar kosten aan verbonden zijn.
  • De mogelijkheid tot beeldbellen is er nog steeds voor cliënten die dat graag willen.

Hopelijk zorgen deze maatregelen er voor dat iedereen zich veilig genoeg voelt om naar de praktijk te komen.

Wachtlijst

Op dit moment is er een wachttijd voor intake van 5 weken.

Bijgewerkt 26/02/2024

Registraties

Laat mij je helpen weer verbinding met jezelf te vinden!

Individuele- of relatietherapie kan de oplossing zijn voor jouw/jullie probleem.

Back To Top